BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

Beslenme Dostu Okul Projesi

05.03.2018 894

Beslenme Dostu Okul Projesi” çalışmalarını koordine etmek üzere “Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi” oluşturulmuştur.Bu proje kapsamında ekip ve okul öğretmenlerimiz aşağıda yer alan çalışmalara önem vermektedir.

Okulumuz sağlıklı beslenme  ve hareketli yaşamı öğrencilerimize ömür boyu duyarlılık oluşturmayı hedeflemiş , obezitenin önlenmesine destek olan çalışmaları temel prensip olarak benimsemiştir.

- Okulumuzun eğitim-öğretim akış programına uygun  sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamı destekleyen etkinlikler yapılmaktadır.Öğrenci –öğretmen ve çalışanların farkındalığını arttırmak üzere sınıf içi ve okuldaki sınıflarla grup olarak farklı etkinlikler yapılmaktadır.
–  Beden Eğitimi derslerinde , Okul Beden Eğitimi Öğretmenimiz öğrencilerimizin etkin bir şekilde derse katılımı teşvik etmektedir. Bu doğrultuda spor oyun alanları ile malzemeleri konusunda zenginleştirilme faaliyetlerine sürekli devam edilmektedir.
– Öğrencilerimizin rutin aralıklarla boy-kilo ölçümleri yapılmakta ve risk grubundaki öğrencilerin velileri bilgilendirilerek ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir.
– Okulumuzda hareketli yaşam ilkesi benimsenmiştir. Bu doğrultuda okul bünyesinde turnuvalar düzenlenmektedir
– Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında belirli gün ve haftalar etkin olarak kutlanmaktadır.
– Okul su deposunun düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılmaktadır.

05-03-201805-03-201805-03-201805-03-2018